De Honden

Zonder deze honden is er geen gescheperde kudde. Ondanks dat het scouting landgoed geen honden accepteert op het terrein lopen ze er wel rond. De honden waar we het over hebben zijn dan ook de honden van de Polderkudde. Onmisbaar in het werk van de kudde. Hier stellen we de honden voor ter voorbereiding op de kennismaking.

Maar waarom is het scouting landgoed dan Hond vrij? Los van onze kudde heeft dit alles met de natuur te maken en het doel van het landgoed.

Maggy

Maggy, de nieuwste herder van de kudde. Sinds juli 2023 is ze lid van ons gezin en onderdeel van onze kudde. Na dat Layca is overleden mocht Maggy ons komen versterken. We hebben haar gekocht als 4 jarige teef met een hele hoop schapendrijf ervaring. En nu mag ze bij ons helpen in het dagelijks werk rondom de kudde. Meggy is een vrolijke werker, een knuffel ten top. Maar even persoonlijk kennismaken in het veld? Toch even vragen of ze pauze mag nemen van de kudde.

Hailey

Dit is Hailey, Een speelse spring in het veld die graag bezig is voor haar baas. Een lief teefje die graag even laat zien wie ze is. In tegenstelling tot Layla word zij graag even aangehaald voor een knuffel tijdens het werk. Dat is tijdens het werk dan ook niet altijd even handig. Vraag het dan ook eerst even aan haar baasje Lisette, of Erwin. Speels, eigenwijs en eigenzinnig. Dat zijn wel de kernwoorden die Hailey omschrijven. Maar met haar jonge leeftijd en haar intelligentie was dat ook wel te verwachten. Maar het blijft naast een mooie hond ook een schat om mee te werken.

Layca

Layca

Layca, was onze eerste border-colie van de kudde. Daar waar het allemaal mee begonnen is. We zijn dan ook gestart met de aanschaf van deze lieve maar pittig teef. Een lieve huis hond waar je veel mee kon doen. Vol energie en een enorme passie voor de schapen. Los van het werken met de schapen was het een enorme knuffel hond. Ze kruipt dan ook het liefst bij je in de broekzak. Maar als je haar tegen kwam tijdens het werken is de kans groot dat ze geen tijd voor je heeft. Ze was de hele tijd bezig zijn met de kudde. Met pijn in het hard hebben we afscheid moeten nemen in 2023 van deze topper. Toch vergeten we haar nooit. Zij was het begin van onze kudde.

De kleuren van de hond

Iedereen kent ze wel. De BorderCollie een prachtige hond die enorm goed luisteren wil. Maar iedereen kent ze zwart wit. Dat is dan ook de meest bekende kleur. Toch vinden wij dat jammer. Want er zijn zulke pracht kleuren. Neem nou die van ons. Het is jullie wellicht opgevallen dat wij niet de meest standaard boldercollie’s hebben lopen. Drie totaal verschillende honden in kleur en karakter. Layca was shaded sable, Hailey met haar red merle tan kleur en Maggy met haar 3 kleur maar dan weer niet gewoon zwart. Alle drie uniek van karakter maar ook bijzonder in kleur.