De gescheperde kudde in de polder

op een unieke locatie in de polder

Aan het Nulderpad in Zeewolde op een unieke locatie bevind zich deze prachtige kudde. In dit uniek stuk bos aan de rand van het Horsterwold loopt deze prachtige gescheperde kudde met Drentsheidenschaap in een bijzonder stuk natuur. Natuur met zowel de rust als het rumoer van de verschillende activiteiten welke zich op dit landgoed zich bezig houden.

De Polder kudde heeft zich sinds 2018 mogen vestigen op het unieke stuk natuur van scoutinglandgoed Zeewolde. Een uitgelezen kans om te groeien in de passie voor deze prachtige kudde.

In goed overleg met het landgoed loopt de kudden onderleiding van herder en honden over de velden van het landgoed. Hierbij verricht de kudde verschillende werkzaamheden. Zoals maaiwerk, bestrijding wilde bomen groei maar ook teken bestrijding. Een natuurlijke manier van werkzaamheden  welke past binnen de passie en visie van de scouting. En unieke beleving om tussen te kunnen kamperen met een geroep of als gezin. Maar ook een prachtige mogelijkheid om eens te komen kijken en wie weet knuffelen met de schapen.

Kudde onder leiding van de herder

Activiteiten

Naast het begrazen op het landgoed hopen we de kudde voor nog meer activiteiten in te gaan zetten. Je kunt rondom de kudde namelijk verschillende activiteiten organiseren. Hierbij moet u denken aan een het welbekende lammetjesdag in het voorjaar waar u gezellig kan komen genieten van de vrolijk rond dartelende lammetjes of een schaap scheerders feest waar de schapen op verschillende manieren geschoren worden met daar om heen een grote biologische fair. Maar ook  voor team building activiteiten zijn deze schapen uitermate geschikt. Dus bent u nog op zoek naar een unieke locatie met weer eens nieuwe mogelijkheden? Informeer dan vandaag nog naar de mogelijkheden